[O1] nie włącza klima !!pomozecie???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gridiron
    Classic
    • 2014
    • 2

Tydzień? Nikt tyle nie czeka. Zwykle następnego dnia już się stawia ściany fundamentowe, maksymalnie drugiego. Na osiedlówkach też na stropy wchodzi się już drugiego dnia. Przy odpowiednich cementach beton drugiego dnia ma wytrzymałość minimum 10MPa.

Zamieszczone przez leonn
    Thundi, jesteś z Wrocławia jakie masz zdanie o firmie ES Polska ul. Podwale 62 Wrocław? Może być na pw, kolega chce z nimi budować dom.
    Niech solidnie zweryfikuje ofertę bo IMHO ES Polska jest droga... bo czasem w części prac tylko pośredniczy zlecając innym całość robót łącznie z załatwianiem materiałów etc, i nie mam na myśli tutaj brygad a firmy, które oferują kompleksowe budowy domów i są dość znane. A im więcej pośredników tym wyższe marże.

Swego czasu jakiś potencjalny inwestor podesłał mi projekt i kosztorys "od konkurencji" z zapytaniem czy za tyle wybudujemy ten dom. Zweryfikowałem ofertę i okazało się, że możemy to zrobić. Kosztorys od konkurencji był właśnie od ES Polska. Trochę powęszyłem i okazało się, że potencjalny inwestor to pracownik ES Polska szukający firmy podwykonawczej/generalnego wykonawcy, który wykona cały zakres prac. Zdziwiło mnie to bo wychodzi na to, że ES Polska sprzedaje usługi drożej niż konkurencja. o_O
    pzdr
  • mlody88
    Classic
    • 2012
    • 23

: witam wszytkich.! nie wiem co jest bo tak bezpieczniki wszystkie sa ok przekazniki zprawdzilem i pozostał temat czynnika dobilem 400 gr i mialem nadzieje ze ruszy a tu nic sprezarka nie dycha wentylatory tez!! pisze do was moze ktos mial taki problem??daj cie znac jak cos wiecie[youtube][/youtube]
    z volvo na skode strzał w 100

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

jest jeszcze kilka miejsc do sprawdzenia. jak kompresor nie ruszy , wiatraki też :idea:
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

mlody88, miałem podobnie w swojej Octavii. Podczas wizyty u robekcool, sprawdziliśmy panel (pokrętła klimy) i po spięciu na krótko wiatraki ruszyły. Wymieniłem panel na nowy i wszystko śmiga jak ta lala. W ASO z rabatem ori panel 218 PLN :wink:

P.S. Wymiana panela zajęła mi ok. 15 min pod ASO Mam nadzieję, że nie wzięli mnie za konkurencję :lol:
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Arek, tak się zastanawiałem czy wpadniesz na wymianę ... ale widzę, że wszystko gra.
          www.k-mot.pl
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• mlody88
            Classic
            • 2012
            • 23

ale ja mam climatronic zapomialem dodac,a przy wlaczeniu na auto wogule sie nic nie dzieje mic sie nie wlacza

[ Dodano: Pon 30 Lip, 12 22:58 ]
            robekcool, co masz na mysli?podpoiwesz?

Komentarz

• robekcool
              RS
              • 2009
              • 2041
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

błędy w climatronicu ?
              www.k-mot.pl
              Autoholowanie.
              Robert Kulma

Komentarz

• Hunter
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1655

Robert, wszystko OK Na pewno gdyby było źle, to tak długo bez działającej klimy w takich temp. nie dałbym rady wytrzymać i podjechałbym do Ciebie
                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Może padł kompresor?
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• mlody88
                    Classic
                    • 2012
                    • 23

to stalo sie pod czas dzialania klimy dziala a nagle sie wyłączyla i koniec juz sie nie wlaczyla

Komentarz

• wesoly251
                      Classic
                      • 2012
                      • 8

Mi nie dawno padło sprzęgło klimy,tez się nie włączała po wymianie sprzęgła chodziła ma 1 min i straszny smród szedł dosłownie smażyła się okazało się ze sprężarka spalona i niestety podwójny koszt wiec najlepiej podjęć do kogoś kto ma pojecie i niech zobaczy co i jak.

Komentarz

• Subaru
                        Rider
                        • 2005
                        • 640

mlody88, A podpinałeś pod Vaga?
                        Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• mlody88
                          Classic
                          • 2012
                          • 23

jeszcze nie,jutro jade do mechaniora bede widzial co i jak bo sam mysle ze nie dam rady!czytałem tez o zaworze wyskiego ciśnienia ale nie wiem...jak sie cos dowiem jutro to dam wam znac ...

[ Dodano: Wto 31 Lip, 12 21:48 ]
                          wesoly251, a powiedz mi ile cie wyszedl koszt sprezarki ?a samego sprzegla z robocizna!

[ Dodano: Wto 31 Lip, 12 21:51 ]
                          koledzy powiedzcie mi co to jest ten VAG? dobrze rozumiem podpiecie do kompa? jestem swierzy w tym temacie ...

Komentarz

• wesoly251
                            Classic
                            • 2012
                            • 8

sluchaj sprezarka wyniosla mnie 700zł oddalem starą też,ja mam rabat u siebie w miescie w hurtowni intercars,kupiłem nową tzn po regeneracji na rok mam gwarancje,oczywiście możesz zakupić używke ale mysle że nie musze ci tego tłumaczyć jak bedziesz jeździł szkodnikiem dłużej,sprzegło chyba cos kolo 100 nie pamietam dokładnie tylko jedna rzecz jak się okaże ze masz walniete sprzeglo i wymienisz a pozniej ktos wmontuje i klima zacznie dzialac i za chwile ja rozlanczac znaczy tak jak u mnie kompresor do smieci i niestety sprzeglo juz tez bo jak kupisz nowa sprezare to juz tam bedzie sprzeglo nowe ryzyko ale miej nadzieje ze tak nie bedzie jesli by sie okazalo że musisz kupic sprezarke to aby byla gwarancja musisz zakupic osuszacz nie pamietam ile koszt ale strzelam 50zł u mnie w miescie fachura za robocizne z wszystkim wyjecie zamontowanie sprawdzenie klimy nabicie ozonowanie wsio wsio 300zł.A VAG to komp dokladnie.Jedz do kogos kto robi głównie klimy nie zwykły ćiec z tzw.stodoly,sorry za szczerośc ale wszedzie nierobów pełno

Komentarz

• Subaru
                              Rider
                              • 2005
                              • 640

mlody88, Podepnij się najpierw, bo od tego powinno się zacząć, kup kabelek - koszt nieduży a i trudność żadna. Jak umiesz przeglądarkę odpalić to i dasz sobie radę z diagnostyką

Jest o tym osobny wątek, jaki kabel co i jak

Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• mlody88
                                Classic
                                • 2012
                                • 23

zdiagnozowali poprostu przerwany kabelek,ulzyło mi pozdrawiam i dzieki za info

Komentarz

Pracuję...